Terugblik op Hilversum

Terugblik op Hilversum

Waar blijft de tijd? Het is alweer 6 jaar geleden dat ik Jan Pieter en Rutger van het Ontwerpfabriekje mocht interviewen voor wijkkrant Van Riebeeck. Wat een leuke kans was dat om even een kijkje te nemen in het mooie gebouwtje. Ik word nog altijd vrolijk als ik er langs kom.

Zes jaar geleden was dat elke dag, want ik woonde toen op de hoek met de Oosterengweg. Maar vier jaar geleden ben ik naar Amsterdam verhuisd, en nu rijd ik alleen door Hilversum op weg naar mijn werk als violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Het is fijn om nog vaak in Hilversum te komen. Alle natuur om je heen, de zingende vogels, de heerlijke frisse lucht en ook het gezellige relaxte centrum waren meer dan 30 jaar een zeer aangename woonplaats, die ik soms best wel mis.

Ik had het geluk om in Amsterdam in een gloednieuw woonwerkgebouw terecht te komen, op het Zeeburgereiland waar vroeger de waterzuivering van Amsterdam plaatsvond en waar nu in hoog tempo een woonwijk wordt opgebouwd. Het is erg gezellig in de nieuwe wijk, ik ken veel buren, er is water en riet en blauwe lucht. Maar de bomen zijn nog sprietjes en er is geen merel te horen.

Daarom geniet ik dubbel van het groen als ik uit de trein op de fiets stap richting de Heuvellaan, en na mijn werk ga ik vaak nog even lekker het dorp in, want in Hilversum is het toch het fijnste winkelen!

 

De portretfoto van Josje is gemaakt door Arlette Hitz

23-04-2020 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl