Aan de rand van het Riebeeckkwartier

Aan de rand van het Riebeeckkwartier

Op de grens van de wijk - kadastraal gezien net in het Arenaparkkwartier - staat op de Van Riebeeckweg nummer 2 ‘Het Ontwerpfabriekje’. Een markant pandje uit de jaren 30. Met zijn witte gevel, zijn steile dak en overhangende dakgoten heeft het een herkenbare dertiger jaren-uitstraling. De geschiedenis van het pandje is divers. Naast de wilde verhalen over een illegaal pokerhol van een beruchte familie, weten de meeste Hilversummers nog wel dat de dierenbescherming en de dierenambulance er lang gezeten hebben.

Sinds 2012 is dit de thuishaven van Reclamecollectief Ontwerpfabriek & friends. De huidige ‘bewoners’ begonnen middels een flinke verbouwing het interieur aan te passen aan hun wensen. Er moest een kantoor komen op de eerste verdieping en een multifunctionele ruimte op de begane grond. De handen zijn flink uit de mouwen geweest voordat het aan moderne eisen voldeed. Na een aantal maanden bikkelen is een zeer plezierige werkomgeving gecreëerd, waar nu alweer 10 jaar dagelijks gebruik van wordt gemaakt.

Reclamecollectief Ontwerpfabriek & friends - kortweg Ontwerpfabriek - is een reclamebureau. Maar geen gewoon reclamebureau. Het is een collectief van reclamespecialisten die het reclamehandwerk in hun vingers hebben. Zij hadden natuurlijk de bedrijfsnaam aan de gevel kunnen schroeven maar hebben het pandje ‘Ontwerpfabriekje’ gedoopt zodat het multifunctioneler gebruikt kan worden. Het lettertype is geïnspireerd op posters van de Holland-Amerika Lijn uit 1935. De ruimte leent zich voor allerlei doelen: er wordt niet alleen hard gewerkt aan huisstijlen en websites maar zijn er ook exposities, workshops, werkplekken en er wordt Italiaanse les gegeven door ItalRosa.

Vanuit ‘Het Ontwerpfabriekje’ verzorgt Ontwerpfabriek commerciële communicatie in de breedste zin van het woord. Van visitekaartjes tot content management websites, van mediastrategie tot social media management. En je hebt vast het bord op de stoep zien staan: er is ook een Websitemachine. Sinds een paar jaar is dit het paradepaardje: een ‘machine’ waarmee je zelf een website kunt activeren. Met de Websitemachine combineer je een indeling met een sfeer en lettertypes en activeer je die met een eigen domeinnaam. Volgens de uitvinders was een website lanceren nog nooit zo makkelijk. Of dat zo is kun je zelf proberen op www.websitemachine.nl

28-07-2022 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl