Expositie Pam Emmerik

Expositie Pam Emmerik

Opening zaterdag 21 juni 17:00 uur

Pam Emmerik is een veelzijdig kunstenaar. Schrijver, beeldend kunstenaar en graphic novelist. Van haar hand verschenen romans, essay’s - o.a. over kunst - toneelstukken en graphic novels.

Recent verscheen van haar de roman ‘Voor wie het paradijs verdragen kan’ 2014, Prometheus, voorgedragen voor de AKO literatuurprijs. Eerder stond haar essay ‘Het wonder werkt’ 2006, Querido op de AKO-shortlist en werd beloond met de Jan Greshoff-prijs. Pam Emmerik heeft 3 toneelstukken geschreven: Het voorvocht van een beschermengel, Blij als een gebakken ei en I love you in de bosjes. De laatste is in meerdere talen vertaald en opgevoerd.

"Kunst is niet rechts of links, kunst brengt ons de hemel op aarde"
Pam Emmerik

Met René Daniëls maakte Pam een muurschildering in de Espressobar van Museum Boijmans van Beuningen. In 2010 publiceerde ze de graphic novel ‘Jummie’, het relaas van een opgroeiend pubermeisje. De spontane tekenstijl van Pam Emmerik sluit uitstekend aan bij het onderwerp. Daarnaast heeft ze graphic novels gemaakt over Goya, Mondriaan/Cézanne/Picasso en Niki de Saint Phalle.

Het lot van de Galgo’s - Spaanse windhonden - gaat haar zeer aan het hart. Deze honden worden, nadat ze geen nut op de renbaan meer hebben, vaak op gruwelijke wijze om het leven gebracht.
De Galgo’s komen vaak terug in haar werk. Zowel in haar literatuur als in haar schilderijen.

21-06-2014 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl