Het Ontwerpfabriekje

Reclamecollectief Ontwerpfabriek & Friends was eind 2012 op zoek naar een nieuw onderkomen, toen ze op een pandje aan de Van Riebeeckweg 2 stuitte. Voorheen had hier de dierenbescherming en de dierenambulance gezeten, maar het stond al een tijdje leeg.

Het is een markant pandje uit de jaren 30. Met z'n witte gevel, z'n steile dak en overhangende dakgoten heeft het een herkenbare dertigerjaren-uitstraling. Toen de mannen van Ontwerpfabriek in december 2012 de deur binnenstapten moest er aan het interieur wel het een en ander gedaan worden. Rutger Coucke en JP de Swart van Ontwerpfabriek en Chris Slagter van moremoments waren alle drie niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken en met de eigenaar konden goede afspraken gemaakt worden.

Begin december 2012 zijn ze begonnen het interieur aan te passen aan hun wensen. Het kantoor bevindt zich op de eerste verdieping, waar ook de handen flink uit de mouwen moesten worden gestoken voor het naar de zin was.

Al heel snel spraken ze onderling over 'Het Ontwerpfabriekje' als ze het over het pand hadden. En zo kwam het idee om die naam op de gevel te zetten. Als vormgevers hebben ze daarbij naar het juiste lettertype gezocht. Dit vonden ze op posters van de Holland Amerikalijn uit 1935. Het pandje begon een eigen 'huisstijl' te krijgen.

De benedenruimte leent zich voor allerlei doelen. Zo geeft ItalRosa er vijf avonden in de week Italiaanse les. "Ik heb op verschillende plaatsen in Hilversum lesgegeven, maar ik vind dit toch wel de prettigste", aldus lerares Rosanna Colicchia. Ontwerpfabriek geeft er workshops en presentaties. Aan de muur hangen wisselende kunstwerken.

Deze ruimte is te huur voor bijvoorbeeld workshops of vergaderingen. Wifi, beamer, flip-over en white board zijn aanwezig en er is plaats voor tenminste 12 mensen. Over aanvullende wensen valt altijd te praten. Maar ook kunstenaars kunnen er een expositie houden. Het Ontwerpfabriekje staat overal voor open.

Maak een portfoliowebsite met Websitemachine